ОУ "Христо Ботев"

ОУ "Христо Ботев"

Начало
ВЕСТНИК
Полезни връзки
Търсене
ЧАТ
Учители
Проекти
Административни услуги за родители
Прием
Отчет за изпълнението на бюджета на училището
Училищна документация
COVID-19
ИСТОРИЯ
Създаване
Бивши директори
УЧИЛИЩЕТО
Начало
Училищен автобус
- - - - - - - - - - - -
Нашият патрон
- - - - - - - - - - - -
Училищно настоятелство
- - - - - - - - - - - -
Директор
- - - - - - - - - - - -
Зам.директор
- - - - - - - - - - - -
Педагогически съветник
- - - - - - - - - - - -
Учил.администрация
-----------------------
Учители
* * * * * * * * * * * * *
ДНЕВНИК
Дневник
Обществен съвет
Училищни проекти
 


ПРАЗНИЧНО ШОУ На 22 декември в ОУ" Христо Ботев" не липсваха приятните емоции. Ученици от начален курс се забавляваха на шоуто с Дядо Коледа и Снежанка. Отговаряха на гатанки, играха състезателни игри, танцуваха. На края получиха подаръци от "вълшебната" торба.      
       
 
 


 Вие сте тук Начало
 
Заповед за грипна ваканция
Заповед за грипна ваканция от 23.01.2023 год. до 27.01.2023 год. 
 
6-ти януари
175 години от рождението на Христо Ботев чествахме днес! Паметната датата бе отбелязана с кратка програма и полагане на цветя пред паметната плоча на един от най-великите български поети и революционери. За нас този ден е двоен празник и ние с гордост носим името "ботевци" !


ImageImage.
ImageImage
Image
ImageImage
ImageImage
Image

 
Дарение
Благодарим на г-н Марин Маринов, народен представител в 48-мото Народно събрание, за направеното дарение от детски книжки. 

Image
 
Коледна ваканция

Заповед № РД-10-119/

23.12.2022г. 

 На основание Чл.259, ал.1 от ЗПУО, Чл.154 КТ,   Зап.№ РД09-4066/30.08.2022г. на МОН,

определям:

1. Коледната ваканция за учениците да бъде от 24.12.2022г. до 02.01.2023г., включително.

2. Учебните занятия да продължат на 03.01.2023г./вторник/.

3. Настоящата да се предостави за сведение и изпълнение.

4. Класните ръководители да уведомят по подходящ начин учениците и родителите за дните на ваканцията.

5. Домакинът да уведоми всички доставчици.

6. Счетоводителят да изготви справка за ползвания през 2022г. платен годишен отпуск от всички служители и за оставащите им неизползвани за следващата – 2023г.

7. Всички служители, които имат неползван отпуск, могат да подадат заявление до директора, за да не остава неползван отпуск за следващата календарна година.

8. До 10.01.2023 година всички служители да представят на председателя на синдикалната организация план за ползването на полагаемия си годишен отпуск така, че да бъде ползван през неучебно време. Председателят на синдикалната организация да предостави на директора графика с  отпуските на всички служители за утвърждаване в срок до 15.01.2023 година.             

9.    Настоящата да се предостави за сведение и изпълнение срещу подпис.

 
Коледен базар
Учениците от ОУ "Христо Ботев" лично направиха коледни сувенири, сладкиши и подаръци за коледния базар на 21-22.12.2022 год.
Масите ни бяха обект на голям интерес, а сувенирите ни се продаваха като топъл хляб.

ImageImage
Image Image
Image Image
 
Нашето зелено утре - награди
Учениците от ОУ ,,Христо Ботев" - гр. Етрополе спечелиха първо място в инициативата ,,Нашето зелено утре", организирана от ГЕОТЕХМИН. 

Image Image
 Image Image
Image Image
 
Запалване на коледната елха
Коледната елха грейна в центъра на Етрополе, а учениците от ОУ ,,Христо Ботев" забавляваха присъстващите с коледно тържество. 

Image Image
Image Image
Image Image
Image Image
Image Image
Image

 
Конкурс ,,Свободата за мен"
Учениците Ванеса Ивелинова, Ивалена Цветанова и Марин Ботев бяха наградени за участието си в конкурса ,,Свободата за мен", организиран от СНЦ "Клуб на миньора и минното дело при Елаците -Мед - Етрополе".

Image Image
Image Image
Image Image
Image Image
Image Image


 
145 години от Освобождението на Етрополе
Учениците от ОУ ,,Христо Ботев" - гр. Етрополе отбелязаха 145 години от Освобождението на град Етрополе с кратка програма в двора на църквата Св. Георги.
Image Image
Image Image 
Image Image
Image
 
Скръбна вест

СКРЪБНА ВЕСТ

С дълбока скръб съобщаваме,че на 16.10.2022 година,

след кратко боледуване,

ни напусна

Светослав   Иванов

Маринов

(бивш директор на ОУ „Христо Ботев“-Етрополе)

на 88 години

             С високия си професионализъм, с невероятната си доброта, с неповторимото си чувство за хумор и любов към ближния, ти остави трайна следа в образователната   традиция на град Етрополе!

Никога няма да те забравим, господин Иванов!

Почивай в мир!

Преклонението ще се състои на 18 октомври 2022 г. от 12. 00 часа в дома на покойния.

Погребението е на 18 октомври от 14. 00 часа в Новия гробищен парк.

                                    От екипа на ОУ „Христо Ботев“-Етрополе  

 
Тъжна вест

ТЪЖНА ВЕСТ

Image

         На 16 октомври, 2022 година, след кратко боледуване, почина господин Светослав Иванов, вторият директор на Основно училище „Христо Ботев”-Етрополе. 

           Господин Светослав Иванов Маринов е роден на 28.05. 1934 година в село Лопян, област Софийска. Основното си образование е завършил в родното си село, а средното – в СОУ ”Христо Ясенов”, град Етрополе, което по това време се е помещавало в сградата на днешното Основно училище „Христо Ботев”. Продължил е образованието си в град София, завършвайки Полувисшия институт за учители, със специалност Дефектология в първия випуск по тази специалност в страната. През 1965 година господин Светослав Иванов завършва и висше образование в СУ „Св.Климент Охридски”  със специалност Дефектология с педагогика. В университета един от  преподавателите му е много уважаваният по това време сред научните и студентските среди – професор доктор на педагогическите науки Дечо Денев, създал собствена школа в педагогиката. Преподавател по медицинските направления в университета му е бил и известният професор Тодор Шипковенски. Възможността да слуша лекциите на тези известни български учени се отразява впечатляващо на младия студент, останал с дълбок респект  както към техните научни и дидактични методи, така и към обаятелните им личности. След завършване на висшето си образование, Светослав Иванов е назначен за учител на глухи деца в училището в град Ихтиман. По–късно, по препоръка на професор Денев, е преместен в училището за глухи деца в село Крушовица, област Плевен. Там се отдава всеотдайно на учителската си кариера в продължение на дванадесет години. Непрекъснато поддържа контактите си с уважаваните университетски  професори. Под тяхното научно ръководство той  израства като един от най-уважаваните специалисти в работата с глухи деца в цялата страна.

        В Плевенска област господин Иванов  намира и семейната си партньорка, с която отглеждат и възпитават двама  прекрасни сина. Единият се утвърждава като известен професионалист в сферата на сигурността и реализира професионалните си умения в Източна България и региона на град Варна. Другият му син завършва медицина и се реализира като много ценен специалист за здравеопазването на град Враца, а по-късно и в град Плевен.                                               

         През 1970 година господин Светослав Иванов отново е предложен от професор   Денев, като много ценен специалист в работата с глухите деца, на  нова работа – този път в болницата в село Видраре, Община Правец. Там се труди всеотдайно в продължение на две години.

        През 1972 година Светослав Иванов Маринов е назначен за директор на основното училище в село Ямна, Община Етрополе. Там натрупва опит и самочувствие.                         

        От 1974 година господин Иванов вече е директор на Основно училище „Христо Ботев” – Етрополе. В това училище той се утвърждава като интелигентен ръководител, толерантен педагог и вещ специалист при разрешаването на многобройни педагогически ситуации; като търсен от колегите си авторитет при изготвянето и воденето на педагогическата документация. С усмивка на лице, с безкрайно търпение, вещина и прекрасно чувство за хумор, господин Светослав Иванов  води училището до многобройни педагогически, методически, спортни и извънучилищни високи постижения както на общинско, така и на областно и Републиканско ниво.

          В тези творчески години  младият директор намира време да се задоми за втори път; да отгледа още един прекрасен син - Ивайло; да възпитава, заедно със съпругата си, в добротворчество и толерантност и доведената си дъщеря.

          През 1994 година господин Иванов се пенсионира. Излязъл от педагогическото ежедневие, той участва редовно в Етрополската литературна зима в продължение на дълги години със свои разкази, написани с дълбоко познаване на народностния темперамент, манталитет и характер на етрополци и хората от региона. Цялото му творчество показва едно дълбоко проникване в народопсихологията на българите.   Господин Иванов е изтъкнат майстор на решаването на кръстословици. Един от най-големите колекционери на календарчета в Софийска област. Увлича се от старите занаяти. С вещина е изработил от дърво, само с едно джобно ножче, десетки модели на позабравени вече древни транспортни средства, занаятчийски машини, пособия и уреди, с които балканджииге са се препитавали в миналото. Съвместно със сегашното ръководство на Основно училище „Христо Ботев”, господин Светослав Иванов представи пред своите съграждани хилядната си колекция от календарчета и майсторските си изработки от дърво, които впечатлиха публиката и оставиха дълбоки следи у всички посетители.

          Няколко пъти, съвместно с лекари-доброволци, загриженият за добруването на своите съграждани неостаряващ училищен директор организира безплатни медицински прегледи  за социално слаби и възрастни хора.

          На 28 май 2022 година господин Светослав Иванов Маринов навърши 88години. На 16 октомври, 2022 година, след кратко боледуване, винаги усмихнатият, позитивният наш учител, вещият директор, преданият колега и приятел, се пресели в друг свят. В сърцата ни завинаги ще остане място за този така добър човек, дал своя принос за развитието на образованието и културата в Етрополе!

            Почивай в мир, господин Иванов!

            Светла да е паметта ти, Приятелю! 

 

 Иван Иванов, директор на ОУ ”Хр.Ботев”-Етрополе                         


          Поклонението ще се извърши на 18 октомври 2022 година, от 10.00 часа в дома на покойния.

 

        Погребението е на 18 октомври от 12. 00 часа в Новия гробищен парк

 

 

 .                 

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Results 1 - 12 of 184
 
нагоре
 
 
ДЕТСКО ТВОРЧЕСТВО
Написано от децата 2006/2007
- - - - - - - - - - - -
ВИДЕО
ВИДЕО
Договор
1A-клас завършване -1част
Представяне
1A-клас завършване -2част
Администрация
 
 

Powered by ОУ " ХРИСТО БОТЕВ "