ОУ "Христо Ботев" - гр. Етрополе

ОУ "Христо Ботев" - гр. Етрополе

Начало
ВЕСТНИК
Полезни връзки
Търсене
ЧАТ
Учители
Проекти
Административни услуги за родители
Прием
Отчет за изпълнението на бюджета на училището
Училищна документация
COVID-19
Унически съвети
ИСТОРИЯ
Създаване
Бивши директори
УЧИЛИЩЕТО
Начало
Училищен автобус
- - - - - - - - - - - -
Нашият патрон
- - - - - - - - - - - -
Училищно настоятелство
- - - - - - - - - - - -
Директор
- - - - - - - - - - - -
Зам.директор
- - - - - - - - - - - -
Педагогически съветник
- - - - - - - - - - - -
Учил.администрация
-----------------------
Учители
* * * * * * * * * * * * *
ДНЕВНИК
Дневник
Обществен съвет
Училищни проекти
 


Нашето училище - първенец в конкурса "Мисия будител 2021"г В тазгодишното издание на конкурса за есе и рисунка "Мисия будител 2021 г." на Софийска областна администрация училището ни се представи на ниво. В категорията "Отлично представяне на училище" ОУ "Хр. Ботев" е на първо място сред училищата в Софийска област. В категорията за есе не се прави класиране по места, заради големия брой добри и оригинални есета. Отличени са 10-те най-добри есета, които ще получат грамоти и награди. Сред десетте най-добри е и Виктория Генчева. Шестокласничката участва с есе за Лазар Подбалкански, който въвежда изучаването на нови предмети в училището в Етрополе.

 Вие сте тук Начало
 
Коледа е!
Дни преди светлия празник Коледа, ОУ ,,Христо Ботев" награди учениците, които взеха дейно участие в тържественото запалване на коледната елха и седмицата на четенето.
Награди бяха раздадени и за най-добре украсена класна стая. Първо място за малките ученици бе дадено на трети клас с класен ръководител г-жа Валя Шопова. Четвърти клас взе наградата за второ място, а втори клас бяха трети.
При големите ученици шести клас с ръководител г-жа Марияна Дончева бяха наградени с първа награда за най-добре украсена стая. Пети клас бе на второ място, а седми - на трето.

Image Image

Image Image

Image Image

Image Image

Image Image

Image Image

Image Image

Image Image

Image Image

Image
 
Закриване на Националната седмица на четенето
На 13.12.2019 бе закрита Националната седмица на четенето в ОУ ,,Христо Ботев" - гр. Етрополе. Учениците участваха в конкурс за най-добра илюстрация на приказка и бяха класирани в две категории - ученици от I до IV клас и ученици от V до VII клас.
Наградени в катерория I до IV клас бяха:
1. Ивалена Цветанова от 3 клас
2. Ванеса Ивелинова от 3 клас
3. Андриан Пазийски от 4 клас
С поощрителни награди бяха отличени:
Павлин Пенчев от 4 клас     Памела Стойкова от 1 клас     Христо Кирилов от 4 клас  Ивелина Филипова от 3 клас  Милен Петров от 4 клас    Преслав Петров от 4 клас    Мирослав Илиев от 3 клас   Рая Цветкова от 3 клас  Цветан Димитров от 3 клас   Ванеса Маринова от 4 клас   Виктория Валериева от 4 клас   Ганчо Тодоров от 1 клас   Илиян Христов от 1 клас
В категорията V до VII клас бяха наградени следните ученици:
1. Александра Цветкова от 6 клас
2. Радослав Иванов от 6 клас
3. Тоника Цветанова от 6 клас
С поощрителни награди бяха наградени:
Йоана Цанкова от 5 клас Диляна Здравкова от 7 клас Цветомира Пламенова от 6 клас  Григор Цветков от 7 клас

Image  Image

Image Image

Image Image

Image Image

Image
 
Радост в детската градина
Днес възпитаниците на детска градина ,,Звънче" посетиха ОУ ,,Христо Ботев" - гр. Етрополе по повод Националната седмица на четенето. Малките ученици изгледаха представление подготвено от учениците от 3-4 клас и получиха подаръци от добрия Дядо Коледа.

Image Image

Image Image

Image Image

Image Image

Image Image

Image Image

Image Image

Image Image

Image Image

Image Image


 
Посещение в градската библиотека
По повод Националната седмица на четенето малките ученици от ОУ ,,Христо Ботев" - гр. Етрополе посетиха градската библиотека.
Image Image

Image Image


 
Откриване на Националната седмица на четенето
Днес 09.12.2019 бе открита Националната седмица на четенето в ОУ ,,Христо Ботев" - гр. Етрополе. Малките любознателни ученици прочетоха откъси от свои любими приказки, а техните съученици се състезаваха да познаят приказния герой. 

Image Image

Image Image

Image Image

Image Image

Image Image

Image Image

Image
 
Мисия будител
Днес учениците от ОУ "Христо Ботев" бяха наградени от г-н Николай Борисов, заместник областен управител на София област в конкурса "Мисия будител". Александра Цветкова,Тоника Цветанова и Цветомира Петкова от VІ клас на ОУ„Христо Ботев” спечелиха със своите есета второ място, а рисунката на Ивалина Цветанова от ІІІ клас се класира на първо място.

Image Image

Image Image
 
Запалване на елхата
На 5 декември 2019г., с богата литературно-музикална програма, Ботевци посрещнаха Дядо Коледа пред елхата на Етрополе.

Image Image

Image Image

Image Image

Image
 
„Омайничета – 14“
На двадесет и втори ноември, в края на деня, в Малкия салон на НЧ „Тодор Пеев – 1871“, в Етрополе се проведе едно много мило тържество. Стотици етрополци се събраха в чудесно отоплената зала, за да уважат труда на младото поколение творци. Под вещото ръководство на госпожа Евгения Христова усмихнатите поети и писатели на ученическа възраст се наредиха пред аудиторията с вълнение и достойнство, за да представят поредното издание на сборника „Омайничета – 14“. Родители и гости впериха погледи към микрофоните, където един след друг рецитираха, четяха и споделяха произведенията си за мама, за тати, за родината, за всичко, което ги е провокирало да сътворят произведенията си бъдещите ни таланти. Ерудираната преподавателка умело дискутираше с малките таланти мислите, вълненията, чувствата и подбудите им, за да разкрие самобитността им на творци, а и за да ги поощри за бъдещи творчески контакти с публиката. Една чудесна вокална група от ученици от Основно училище „Христо Ботев“, под ръководството на госпожа Марияна Дончева и госпожа Вержиния Николова, подкрепи с интересен музикален коктейл пишещите таланти. Лъчезарните усмивки на певците и неподправените възгласи на публиката на това мило тържество извадиха на показ не една сълза от умиление и гордост всред гостите на тази прекрасна аудитория. Накрая на тази чудесна вечер ръководството на читалището и представители на общината изказаха благодарност към всички участници и обещаха бъдеща подкрепа за нови творчески изяви. Да пожелаем на госпожа Евгения Христова, на преподавателите от ОУ „Христо Ботев“ и на техните възпитаници да ни радват и занапред с такива чудесни празници!

Image Image

Image Image

Image Image

 
Освобождението на Етрополе
С музикално-поетична програма, учениците на ОУ "Хр.Ботев" гр.Етрополе почетоха паметта на загиналите за освобождението на Етрополе, като по традиция това се случва в двора на църквата "Свети Георги".
Кратко обръщение към присъстващите направи Марин Кубетски-преподавател по история в ОУ "Хр.Ботев" гр.Етрополе, който прочете и свое стихотворение посветено на този велик момент от българската история.

Пред паметника на загиналите за свободата на гр.Етрополе бяха поднесени цветя от името на: Кмета на община Етрополе и Председателя на Общински съвет Етрополе, ОУ "Хр.Ботев" гр.Етрополе, "Елаците-Мед" АД, Геотехмин ООД, Исторически музей Етрополе, ПГ "Тодор Пеев" гр.Етрополе.Панахида отслужи отец Емил.

Image Image

Image Image

Image

 

 
„Да бъдеш баща”
„Да бъдеш баща” е част от световната кампания за бащина грижа MenCare, която се провежда в повече от 40 държави на 5 континента.
Тази година от 11 до 17 ноември на територията на цялата страна се провежда Седмица на бащата.
Под мотото „Професията на татко“ премина срещата на учениците от трети клас в ОУ „Христо Ботев” – Етрополе с Инспектор пътен контрол, Павлин Ангелов, /баща на третокласник/ и инспектор ДПС - г-жа Миглена Сиракова. В рамките на инициативата те обясниха на учениците правилата за пътната безопасност и ги запознаха с професията на пътния полицай. Показаха им униформата, стоп-палката, значката, картата за легитимация, бланката за съставяне на акт. Направиха демонстрация на заключване с белезници. Особен интерес предизвикаха полицейската кола и практическата работа на пътния полицай. Третокласниците имаха възможността да наблюдават как се извършва проверка на автомобил, спрян от пътна полиция.
Изказваме благодарност на г-н Ангелов и г-жа Сиракова за отделеното време!

Image Image

Image Image

Image Image
 
Животът няма резервни части
По повод Световния ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия под мотото ,,Животът няма резервни части" в ОУ ,,Христо Ботев" - гр. Етрополе се проведе лекция по темата.

Image Image

Image Image

Image Image
 
More...
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Results 97 - 108 of 215
 
нагоре
 
 
ДЕТСКО ТВОРЧЕСТВО
Написано от децата 2006/2007
- - - - - - - - - - - -
ВИДЕО
ВИДЕО
Договор
1A-клас завършване -1част
Представяне
1A-клас завършване -2част
Администрация
 
 

Powered by ОУ " ХРИСТО БОТЕВ "